пʼятниця, 6 січня 2017 р.

12 страв на Святий Вечір

За давньою українською народною традицією у Свят Вечір у переддень Різдва за столом збирається уся родина. І хоча Святий Вечір припадає на останній день Різдвяного посту, і всі страви повинні бути пісними, називається вона багатою вечерею, бо стіл у цей вечір багатий 12-тьма стравами.
У цей вечір до столу спізнюватися аж ніяк не можна. Протягом цього дня наші прадіди нічого не їли аж до самого вечора. І лише з першою зорею на небі, яка, за біблійними переказами, несе благу звістку про народження спасителя – Ісуса Христа, українці розпочинали святкову трапезу.   

                                         Традиційно на Святу Вечерю стіл прикрашали:                              1.Кутя. 2.Борщ з вушками. 3.Грибова юшка. 4.Вареники. 5.Голубці. 6.Маринований оселедець. 7.Мариновані гриби. 8.Заливна риба. 9.Тушкована капуста. 10.Квасоля. 11.Узвар. 12.Пампушки



Немає коментарів:

Дописати коментар